completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • El Festival Internacional de Cinema en Català FIC-CAT dona visibilitat als treballs audiovisuals fets pel professorat i per l’alumnat dels centres docents que creuen i veuen la necessitat l’alfabetització audiovisual i tecnològica. D’aquesta manera va néixer la modalitat CENTRES EDUCATIUS del FIC-CAT, que incentiva la creació i projecta les produccions audiovisuals realitzades per totes les escoles i instituts dels Països Catalans que hi volen participar.

  INSCRIPCIÓ CENTRES EDUCATIUS

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Divendres a la nit

cinema

El cineasta Peter Greenaway diu que “el cinema ha mort”. A aquesta defunció fins i tot li posa data: 1983, que és l’any que es va comercialitzar el comandament a distància dels televisors. Un altre problema, diu Greenaway, és que “la gran majoria de la població mundial, és analfabeta visual”. Com deia Joan Fuster: “Les veritats, cal exagerar-les perquè resultin creïbles.”

En el digital de cultura “Núvol” llegeixes la crònica –i diversos articles d’opinió- de la conferència que recentment va dictar el director de cine a Barcelona. De tot el que va dir et quedes amb una idea que, fa temps, ja li havies sentit a l’auditori de La Pedrera. El cinema actual té quatre dictadures que caldria erradicar: primer, la tirania del text. Segons Greenaway, “els mestres del text s’haurien de retirar i fer lloc als mestres de la imatge”. En segon lloc, la tirania del marc, ja que “el marc ens limita el camp de visió”. En tercer lloc, la tirania de l’actor. I en quart lloc, la tirania de la càmera i les seves limitacions. Interessant! Per pensar-hi…

Es divendres a la nit, aneu al cinema. Home!, és una mica car, sort que teniu un 2 x 1. Sí es clar, és que no aneu a una “sessió normal”. Els Cinemes Girona s’atreveixen a programar Sherlock Junior (1924) de Búster Keaton, una pel·lícula de cinema silent, amb música en directe de Jordi Sabatès, un luxe.

En el web es pot llegir “En un moment on les noves tecnologies digitals són, en molts casos, el principal reclam de les sales de cinema, els Cinemes Girona juntament amb el pianista i compositor Jordi Sabatés volem recuperar tot el potencial del setè art en el seu format més primigeni, el cinema en estat pur: el cineconcert.” Et ve al cap aquell disc del Jordi Sabatés amb el Tete Montoliu, amb una portada esquissida. Com es deia aquella peça que tancava el disc? Annesa? Amb el Tete segut al piano elèctric… realment una delícia.

sherlock1924

En la presentació del cineconcert, algú recorda que fa temps –bastant de temps diries tu!- el que avui són les sales del Cinema Girona era el cinema “Moderno”, que juntament amb el “Texas” i el “Delicias” eren els cinemes familiars d’aquest barri on tu vas viure la teva joventut. Un barri “salmaia”, entre la dreta de l’Eixample i el principi de Gràcia.

Sortiu de la sala. Comenteu com esteu de cansats els divendres a aquella hora i allò d’innovador que té la proposta que acabeu de veure en aquest segle digital que us ha tocat viure. Arribeu a casa, encara amb la caçadora a la mà, agafes el comandament a distància del televisor. Abans que acabi la setmana encara et donarà temps de veure si han destapat un nou cas de corrupció política o, “simplement”, si hi ha moviments de “sobres” en algun altre partit.

Francesc-Josep Deó

 • NOU DVD · El reportatge Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa aconseguir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

  PROJECCIONS PÚBLIQUES

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD El Poder dels Mitjans. [+]

  També el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]