completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo

De cangurs, controls i mòbils

Quan, a primera hora del matí, vas obrir el diari i vas llegir el titular “La cangur la tenim a casa” vas pensar amb ella… però no, l’article no parlava d’ella, no parlava de la televisió, sinó dels germans grans i com aquests poden fer de cangurs als petits de la casa. Sempre penses malament! Però el teu primer pensament no anava tant mal encaminat, moltes vegades s’ha dit que la televisió és la cangur dels infants i dels joves.

S’ha vessat molta tinta sobre la infantesa i la televisió (sí, mai tant ben dit això de “vessar”). La majoria de vegades les opinions i els comentaris porten una càrrega moralista que només té en compte el sexe, la violència i l’impacte que té en la infància. Només es parla d’allò que en diuen… “valors”, però no d’educar en la descodificació dels missatges que mostren les pantalles.

Dies més tard en un diari digital, eldebat.cat, llegeixes que un informe, elaborat per investigadors de la Universitat Politècnica de València, proposa registrar l’edat del menor que utilitzi un mòbil. “Els operadors de telefonia mòbil haurien de verificar millor l’edat dels nens i joves quan accedeixen als serveis multimèdia, i una solució seria portar un registre amb l’any de naixement dels usuaris.”

– No m’ho puc creure! Dius en veu alta, mentre segueixes llegint l’article amb uns ulls com a plats.

“Els operadors podrien saber l’edat dels seus usuaris menors si els pares ho indiquessin quan els compren el mòbil i quedés registrat”. L’estudi també planteja classificar per edats els continguts dels mòbils, com es fa amb els videojocs.

Penses… Segur que aquesta és la solució? Pregunta retòrica, saps molt bé que no ho és.

Recordes que fa dos anys l’Agència Catalana del Consum constatava en un estudi que els adolescents cada cop són més precoços en la utilització del mòbil…. des dels 10 anys! Però, quants d’aquests estudis i informes proposen una educació mediàtica per afrontar els problemes derivats de la utilització de les pantalles –de totes les pantalles- per part dels infants? No seria aquesta la millor proposta per formar persones autònomes i crítiques en la utilització de les pantalles i del consum dels seus continguts?

En aquest cas –com en tants d’altres- no tota la responsabilitat la té l’escola, els pares i les mares també tenen molta part de responsabilitat quan posen una pantalla “en les mans” o “davant” d’un infant o d’un jove.

I penses, quina raó tenia Joan Fuster quan deia “Si tens un fill, ensenya’l a ser lliure. Encara que siga a costa teua. En realitat, haurà de ser a costa teua…”

Francesc-Josep Deó

 • NOU DVD · El reportatge Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa aconseguir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD El Poder dels Mitjans. [+]

  També el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]