Reeducant la mirada

El Taller de Vídeo Participatiu té com a objectiu potenciar el pensament crític, aprendre a treballar en equip i desenvolupar la creativitat. El vídeo participatiu és a més una eina que acompanya processos socials i que centra sobretot l’atenció en l’elaboració i no tant en el producte final. En funció de les necessitats i les inquietuds dels grups, els tallers poden tenir diferents formats com son el documental, el reportatge, les vídeo postals, les entrevistes… Però en tots ells es treballen aspectes com la identitat, la pertinença al grup i la capacitat expressiva.

Des de l’Associació Fora de Quadre, entitat que a través del periodisme i l’audiovisual realitza projectes per a la transformació social, desenvolupem en escoles, instituts, esplais o entitats els Tallers de Vídeo Participatiu. En tots ells es qüestiona la societat actual, engegant un procés crític i de reflexió sobre l’entorn. Un procés que implica una reeducació de la mirada.

Formem part també del Catàleg d’Activitats d’Igualtat i Ciutadania per al període 2012 de la Diputació de Barcelona www.diba.cat/aic/activitats.asp (pàgina 72 ), des d’on podreu rebre subvencions per a la realització dels tallers.

Si esteu interessats en la nostra proposta i us voleu fer una idea de la línia que seguim, cliqueu aquest enllaç on veureu una petita mostra d’alguns tallers que hem realitzat. No dubteu en contactar amb nosaltres i us farem arribar un dossier informatiu més detallat.

Un Taller de Video Participatiu és una proposta engrescadora perquè tant nens com joves treballin la identitat, el treball en equip i la creativitat.

Cristina Mora i Núria Piera

Associació Fora de Quadre