completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo

Estiu al Raval

Diumenge a la tarda, el carrer de Sant Pau vessa de turistes. Abans d’entrar a la Filmoteca de Catalunya t’atures a fer un mos a “La Cucchiarella”, aquell lloc que et va fer descobrir la Sílvia. Un tiramisú i una infusió de poma oriental fan de berenar. Fas una mirada ràpida al WhatsApp, contestes algun missatge i finalment entres a la sala… la petita, la Laya.

Mires al teu voltant, la clientela de la Filmoteca és una amalgama de intel·lectuals amb ulleres de pasta, noies de la “internacional neohippie”, joves estudiants de cine, veterans espectadors que llegeixen minuciosament la programació del mes i altres “tipus” no catalogats que conversen sobre cinema. Fora, algunes noies fan el carrer.

Avui hi ha sessió doble. Els directors presenten breument –es d’agrair- les seves corresponents obres: 08001 i Margarita. Dos documentals inclosos en el cicle “Raval al Raval”, cinema que te com a escenari aquest racó de Barcelona i de protagonistes, la seva gent. Pel·lícules que mostren el Raval més canalla i multicultural. Un cicle, no cal dir-ho, ple de matisos i contrastos.

En el programa de la Filmoteca llegeixes la sinopsi del documental 08001: “Un retrat calidoscòpic de la vida quotidiana al barri del Raval durant un dia sencer, des de les sis del matí fins a la mateixa hora de l’endemà”. Sí, realment és això, un mosaic d’imatges i situacions d’aquest microcosmos que és el Raval. L’altra documental ens parla de la vida quotidiana de la Margarita i la Pilar, de la soledat de dues dones grans del barri. Correcte, potser li sobra metratge, al final es fa una mica reiteratiu.

Quan s’encenen les llums de la sala, aplaudiments… formen part del ritual.

Dimecres projecten Raval, Raval –hi tornes- entre el públic el director, Antoni Verdaguer, saluda “els actors i les actrius” del documental. Sí, Raval, Raval és més un documental que no pas una pel·lícula, malgrat la dosi de ficció que aporta el seu director al film. La realitat del barri que ens mostra és molt potent: especulació, prostitució i pederàstia, immigrants, okupes, etc. El format és una mica arriscat, atrevit, però el resultat és bo, si més no acceptable.

Surts de la Filmoteca. La intensa xafogor de la nit del Raval et fa tornar a la realitat.

Francesc-Josep Deó

Post anterior
 • NOU DVD · El reportatge Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa aconseguir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD El Poder dels Mitjans. [+]

  També el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 9.99 € [+]