completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • JORNADES

  Amb el títol Educació Mediàtica. MIRAR, PENSAR… ACTUAR! AulaMèdia organitza -de l’1 al 4 de juliol de 2019- les XII Jornades d’Educació en Comunicació.

  Com cada any al finalitzar el curs, des d’AulaMèdia obrim un espai de reflexió i debat sobre com implementar l’Educació Mediàtica a les aules. [+]

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Enganxat al Wap

Realment avui es fa difícil agafar el son, fa molta i molta calor. Aquesta vegada els homes i les dones del temps ho han encertat… per una vegada! A la ràdio la Melody Gardot canta a Lisboa i encara fa més dens l’aire d’aquesta nit d’agost. La seva veu et recorda a Pessoa, els tramvies, els fados i et transporta novament a la vella ciutat atlàntica. Per un moment tornes a passejar pels carrers de l’Alfama i el Chiado sota la llum de la teva sempre estimada i encantadora Lisboa. Quina enyorança!

Com és impossible dormir, et trobes a altes hores de la matinada “xerrant” a través del WhatsApp del teu mòbil. Et va agradar que la dependenta de la teva nova companyia telefònica et preguntés abans de vendre’t qualsevol telèfon.

–Per què fas servir normalment el mòbil? Envies molts missatges?

Home! –vas pensar- Per fi algú que et pregunta per les teves “necessitats comunicatives reals” i no et vol vendre un supermòbil de la gamma alta, amb una tarifa de talla extra que sens dubte serà massa per tu i et vindrà gran.

Sí, ja tens el teu flamant “terminal”, com diuen els tècnics, ara només desitges no ser d’aquells que van caminant per les Rambles o pel Passeig de Gràcia, amb els ulls clavats a la pantalla del mòbil, ensopegant amb els vianants que venen de cara. Tems ser d’aquelles persones que fan “zàping social” a tota hora, teclejant els missatges ràpidament sobre la pantalla, saltant de conversa en conversa sense estar en cap, sense estar amb ningú… perquè volen estar amb tothom.

Tu, sí tu, que has criticat tant i tant radicalment la tecnologia de consum, et trobes ara enganxat al WhatsApp en aquesta nit de calor espessa per culpa de la humitat de Barcelona. Malgrat l’hora que és, pel pati interior de l’illa de cases, sents la gent que, seguda a les galeries, encara fa petar la xerrada.

Sí, realment el WhatsApp és molt potent però, penses, té algunes limitacions.

Com diu la teva amiga Àlex.

–Jo no puc discutir-me per WhatsApp. Jo soc millor face to face.

Sabent com és l’Àlex rius i li dones la raó afegint…

–Sí, sí, clar, ni els missatges de SMS, ni els waps tenen entonació… per tant, per moltes emoticones que posis en els missatges, algunes vegades ens poden portar a malentesos. Tu ho saps molt bé!

Malgrat tot creus que sí, que segurament li trauràs partit a això del “Uapxap” com tu li dius. No, no és un caprici d’estiu.

Però… per què fa tanta calor avui?

Francesc-Josep Deó

 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • Un matí a la redacció

  umr

  Durant un matí hem tingut accés al departament d’informatius de TV3 per veure com es fa un TeleNotícies. Un matí a la redacció mostra tot el procés de realització d’un informatiu per a televisió, des de la reunió matinal on es comencen a perfilar quins temes tindran més pes fins al frenesí de darrera hora, quan el TN ja està en marxa i algunes de les informacions encara s’estan acabant d’elaborar.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]