completa privacidad http://auip.org/cialis-generico.html Precio más bajo genérico y de píldoras de marca http://auip.org/comprar-kamagra.html Descuentos y bonificaciones http://auip.org/comprar-viagra-generico.html El servicio al cliente en todo el mundo
 • PRODUCCIONS DE CENTRES EDUCATIUS. Inscripcions obertes fins el 22 de març de 2020. Adreçat a alumnes d’infantil, primària i secundària obligatòria i postobligatòria, en qualsevol modalitat i temàtica, a títol individual o col·lectiu. Cal el vistiplau del centre i la responsabilitat d’un professor o professora que n’hagi fet el seguiment, en el benentès que els treballs no poden superar els 10′ i que s’han d’haver elaborat pels i per les alumnes i/o amb la seva participació. [+]

 • Llenguatge audiovusal

  En el web EL LLENGUATGE AUDIOVISUAL hi trobareu alguns dels conceptes essencials del llenguatge audiovisual explicats amb exemples. Està pensat per a suport del professorat o estudiants que treballin el cinema i la televisió a l’aula o per a l’aprenentatge autodidacta. [+]

 • PROJECTE MÒBIL és un material didàctic (blog i DVD), presentat per AulaMèdia, per treballar i reflexionar sobre la tecnologia i l’impacte social i mediambiental de la telefonia mòbil.

 • Una ciutadania crítica

  Una ciutadania crítica és una seqüència didàctica creada per a treballar l’anàlisi dels mitjans de comunicació que us pot ser útil en diferents matèries i edats.

  Està organitzat en diferents unitats didàctiques que combinen explicacions de conceptes, activitats per fer amb els alumnes i explicacions sobre com fer aquestes activitats, i que tracten àmbits com la publicitat, els informatius, els videojocs o la manipulació de les imatges. [+]

 • El projecte eduCOM.info vol oferir al professorat, reflexions, recursos i experiències per facilitar la implementació de l'Educació en Comunicació a les aules. [+]
 • TEMES

 • AulaMèdia 2001-2011

 • Edicions anteriors

 • Contacte

  AulaMèdia - eduCOM
  Rambla de Catalunya, 10
  08007 - BARCELONA

  ISSN 1699-2245

 • Visites


Una reflexió mediàtica

Convidar els nostres alumnes a tenir una actitud critica vers els mitjans de comunicació i que la seva anàlisi estigui present a les nostres aules i programacions són les dues idees principals que impulsen AulaMèdia des de fa més de 10 anys.

Aquest va ser l’esperit que va planar a les sales del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona durant les tres tardes de les Jornades EduCom 2012 que van aplegar una quantitat considerable de mestres per compartir experiències i dubtes al voltant de la complicada relació entre educació i mitjans de comunicació.

La primera jornada, presentada i moderada per Carme Canet, va comptar amb la presencia de Vicent Partal, director de Vilaweb, que va compartir amb nosaltres, de forma molt pedagògica, la situació dels mitjans de comunicació avui en dia.

Partal, que va definir la situació del diaris en format de paper com a agònica, ens va il·lustrar sobre la gran reconversió que hauran de patir els mitjans –comparable a la que van patir d’altres sectors com el tèxtil o la siderúrgia- així com a valorar positivament l’estímul imparable i impagable  que per a la premsa ha de representar les xarxes com Twitter o el fenomen blogger.

Vicent Partal va cloure amb la reflexió que els periodistes necessitaran una cura d’humilitat davant tantes fonts d’informació però reivindicant alhora el seu paper necessari a la nostra societat com a portaveus crítics de la ciutadania. L’acte és va cloure amb el lliurament dels “REConeixements 2012” als autors i autores de les peces audiovisuals seleccionades de l’activitat “Fes un vídeo!” de la campanya Una mirada crítica a la televisió.

La tarda del dijous 24 va ser la tarda de les experiències a l’aula. Introduïts  per en Paulí Castelló, es van presentar les propostes realitzades per diferents docents sobre el tractament dels mitjans audiovisuals.

Va començar la Yolanda Jolis del MACBA i la seva ZERO TV que va mostrar experiències audiovisuals de diferents instituts dintre de l’apartat que el museu barceloní dedica a tal efecte.

Jaume Martín, de l’Escola Sant Josep Oriol, va explicar la seva experiència a l’aula amb els seus alumnes de 6è de Primària debatent i reflexionant sobre “Sexisme i Mitjans de Comunicació” després de fer ús de la pàgina web Una ciutadania crítica , un excel·lent material per treballar l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania.

Seguidament  l’Andreu Montañés i el Francesc Ginel, de l’Institut Marta Mata de Montornès del Vallés, ens van mostrar com treballar els diferents mitjans de comunicació dintre de la programació d’una manera transversal i eficaç. Els avenços en aquest camp realitzats per aquest Institut van provocar una sana enveja entre l’auditori no només per la quantitat de temps que la comunicació ocupa sinó també per la qualitat i la col·laboració general del centre.

Finalment, l’Andreu Rabassa, de l’Institut Miquel Biada de Mataró, ens va parlar d’Audiovisuals i ciències, mostrant el seu concurs de vídeos de ciències a on es barrejava una gran participació dels alumnes i de l’institut en general amb la qualitat dels seus treballs.

El dia de cloenda, la tarda de divendres 25, i presentats també per en Paulí Castelló, es van aplegar a la taula del Col·legi de Periodistes de Catalunya els darrers especialistes en comunicació.

La Yolanda Jolis  va completar la presentació de les produccions audiovisuals escolars realitzades en el marc de ZERO TV dintre del marc del  Macba i on diversos instituts van mostrar pinzellades de les seves obres realitzades càmera en mà.

Com a cloenda de les jornades i sota el títol d’“Una reflexió mediàtica per a una ciutadania activa” en Rolando d’Alessandro, un activista mediàtic com ell mateix es va definir, va presentar la seva visió sobre el tractament que els mitjans han donat a fenòmens com el moviment del 15 M, així com del moviment ocupa. D’alessandro va criticar els interessos que mouen els mitjans de comunicació i va posar la visual en la manipulació que sovint exerceixen sobre les noticies. També va posar de relleu la importància que les xarxes socials tenen en la informació avui en dia.

En Xavier Breil ens va fer cinc cèntims de l’entorn ideològic de les sèries de televisió que, al marge de la seva funció d’entretenir, també traspuen idees i ajuden a crear models ideològics i socials entre els espectadors.

Finalment, amb la seva xerrada “Miren… però no veuen”, en Francesc-Josep Deó va convidar a una reflexió final sobre els mitjans de comunicació a l’aula i va reafirmar les seves idees de quin és el paper que l’educació ha de jugar en aquest terreny, quin hauria de ser el paper de les institucions i va animar a docents i d’altres àmbits educatius a crear una Ciutadania Critica i a no ignorar la realitat mediàtica i tecnològica on es desenvolupa la nostra educació en aquests moments.

AulaMèdia

Post posterior
 • FÒRUM

  Si treballes en l’àmbit de l’educació i t’agrada el cinema, reservat el dies 12 i 13 de juny de 2020. En el marc del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) de Roda de Berà s’organitzarà el FÒRUM CINEMA I EDUCACIÓ.

  Pots demanar més informació AQUÍ

 • Dóna’m la teva mirada

  dltm0

  Dóna’m la teva mirada és un DVD didàctic que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual per a qualsevol persona interessada a comprendre millor el que veu en una pantalla. Pensat per a qualsevol espectador interessat a entendre millor el que veu en una pantalla i especialment per a docents de diferents etapes i matèries, l’estructura del documental i l’organització del DVD han estat pensades per tal d’adaptar-se a les diferents matèries.

  Si t’interessa adquirir aquest DVD el pots sol·licitar aquí per 18 €

 • DVD

  DOCUMENTAL · El Projecte Mòbil (el viatge) vol mostrar alguns dels problemes mediambientals, socials i laborals que es generen en la fabricació dels telèfons mòbils.

  Si t’interessa adquirir el DVD Projecte Mòbil (el viatge) emplena el formulari que trobaràs aquí, i per una aportació de 15 €, t’enviarem una còpia del DVD a casa. [+]

 • Una mirada crítica

  Una mirada crítica. Un (des)enfoc crític sobre els mitjans de comunicació. Aquest DVD vol reflexionar sobre el periodisme i la seva funció social. El reportatge recull cinc mirades que ens ajuden a analitzar diferents aspectes que reflecteixen els mitjans de comunicació: el racisme, el masclisme, el classisme... El DVD també vol mostrar la situació del periodisme a casa nostra.

  Si t'interessa aquest DVD emplena el formulari que trobaràs aquí, per una aportació de 15 €, t’enviarem a casa una còpia del DVD Una mirada crítica. [+]

  Si vols el pots descarregar aquí per 10 € [+]

 • El poder del mitjans

  epdmp

  Sis veus crítiques ens parlen sobre el poder mediàtic. Un documental d'AulaMèdia que reflexiona sobre la influència de les persones properes al poder en els mitjans de comunicació i el poder que tenen aquests mitjans sobre l'audiència. Qui té el poder? Com l'exerceix? El periodisme ha de servir el poder o qüestionar-lo? Aquestes són algunes de les preguntes que responen Anna Bonet, Gemma Garcia, Xavier Giró, Jesús Rodríguez, Joan Roura i Joan Manuel Tresserras.

  Si t'interessa aquest reportatge el pots descarregar aquí per 10 € [+]