AulaMèdia
AulaMèdia
Educació en Comunicació


Codi curs: 050427
 
Tipus de curs:
Telemàtic
 
Nivell educatiu:
Secundària
 
Dates de realització:
del 4 al 15 de juliol
 
Durada: 30 hores
 
Matrícula: 60 €
 
Formador:
Xavier Breil i Miret
 

Aquest curs s'inclou en
el Pla de formació permanent
del Departament d'Educació
de la Generalitat de Catalunya

.
VI Escola d'Estiu d'Educació en Comunicació
Anàlisi crítica de la televisió

Descripció

Tenim la televisió que ens agrada? I la que ens mereixem? La televisió educa? Els alumnes es creuen tot el que veuen? Res és veritat ni mentida i tot és segons el color de l’informatiu que es mira? Per què uns anuncis ens convencen i altres no? Què motiva les persones que fan possible un programa de televisió? Busquen el mateix els qui veiem a la pantalla que els qui dirigeixen les empreses de comunicació? Existeix la teleporqueria? Per què els concursos segueixen agradant des que la tele és tele?

Aquestes i d’altres qüestions són les que es plantejaran en aquest curs amb l’objectiu de donar eines per a poder analitzar críticament a l’aula el que veiem a la pantalla i poder descobrir als alumnes què és el que hi ha més enllà del que ells veuen.

Objectius

A partir d’una mínima base teòrica, practicar i construir eines pràctiques d’anàlisi crítica a l’aula d’alguns dels programes més vistos pel nostre alumnat, adaptades a la realitat i les necessitats de cada docent segons l’etapa i matèria.

Compartir experiències en Educació en Comunicació de cadascú per tal d’enriquir-nos i conèixer experiències que puguem aplicar a l’aula.

Continguts

     - Introducció: la necessitat d’una anàlisi crítica
     - Publicitat
     - Els programes d’humor i paròdia
     - Informatius
     - La telerealitat
     - Les telesèries
     - L’animació no infantil
     - Concursos


 
·
 
 
Organitza: Amb el suport de:
Correu-e
 
·