Europa Press / Vilaweb. 28 de gener de 2002

Professors de tots els nivells educatius reclamen que l'ensenyament en comunicació sigui obligatori

Uns 125 professors catalans de tots els nivells educatius, especialitzats en ensenyament en la comunicació, van reclamar que aquesta especialitat sigui obligatòria, especialment en el currículum de Secundària, després de celebrar l'II Trobada d'Educació i Comunicació aquest cap de setmana a Barcelona.

Entre els assistents hi havia professors d'educació Infantil, Primària i Secundària, així com de facultats de Ciències de l'Educació i de Ciències de la Comunicació de les universitats Autònoma de Barcelona (UAB), de Barcelona (UB), de Girona (Udg) i Ramon Llull (URL). L'organització va anar a càrrec de la publicació digital AulaMèdia, l'associació Mitjans.Xarxa d'Educadors i Comunicadors i el col·lectiu Teleduca.

Els professionals van demanar la creació d'una Àrea d'Educació en Comunicació obligatòria en el currículum de Secundària, "i obrir una nova etapa en aquesta especialitat", segons ha explicat a Europa Press el coordinador d'AulaMèdia, Francesc-Josep Deó.

Deó ha dit que tant aquesta proposta com les altres reclamacions formulades durant la trobada "les elevarem a l'Administració educativa i a les facultats de Ciències de l'Educació i de Ciències de la Comunicació". "Fa falta que els alumnes adquireixin una alfabetització en els mitjans de comunicació", ha afegit.

Els experts van recomanar fomentar la col·laboració de les escoles de Primària i Secundària amb els mitjans de comunicació del propi municipi, "ja que comparteixen amb ells àrea d'influència", i "d'aquesta manera es podria suplir la falta d'equips dels centres i es resoldria l'assessorament tècnic audiovisual". De fet, un dels nuclis del debat va ser la dotació d'equip tecnològic per a ensenyar l'ús de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació.

D'altra banda, també van demanar impulsar convenis de pràctiques entre centres docents i facultats universitàries, perquè els estudiants de Ciències de la Comunicació portin a terme feines d'assessorament i al mateix temps es formin en tecnologia educativa.