Avui, 27 de maig de 2005

Un pas positiu però "insuficient"

La Taula per l'Educació en Comunicació, entitat que agrupa professionals de la comunicació i de l'ensenyament, va assegurar ahir que el programa [Programa d'Educació en Comunicació Audiovisual] impulsat per la conselleria és "insuficient". Segons el portaveu de la Taula, Francesc-Josep Deó, tot i que la iniciativa -una reivindicació del col·lectiu des de fa anys- és un pas "positiu", encara és "insuficient", perquè es queda molt lluny del projecte "més ambiciós" que el departament els va presentar en una reunió que van tenir fa gairebé un any. Un projecte que ara, assegura, s'ha "rebaixat".

Des de la Taula consideren que el més important i urgent és la formació del professorat i la dotació de material (càmeres de vídeo), sobretot als instituts de secundària. També van criticar la dotació de "només" mil euros per centre, "insuficient" per desenvolupar el programa durant tres anys.

La Taula també creu que "queda pendent la integració de l'Educació en Comunicació" en el currículum (no com ara, que s'incorporarà de forma transversal en només algunes matèries) perquè pugui arribar així a tot l'alumnat.